Arama
Arama Sonuçları
“Verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların parçası oldu”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) PM Üyesi Hikmet Erbilgin, Kuzeykent ve İnönü Mahallelerinde gerçekleştirilen halk buluşmalarında yaptığı açıklamada, AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş’ın görev yaptığı süre boyunca millete verdiği sözleri tutmadığı gibi yolsuzlukların bir parçası olduğunu söyledi.
Meclis adaylığından çekildi
Milliyetçi Hareket Partisi Kastamonu'da kesinleşen Belediye meclis listesini paylaştı. İlk yayınlanan liste akabinde yeniden güncellendi.
Kastamonu KYK’da ilginç iddia!
Kastamonu'da bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurdundaki, iddia gündemi sarsıyor.
Kastamonu KYK’da zehirlenme: Öğrenciler hastanelik oldu!
Kastamonu Merkezde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı kız yurdunda dün akşam meydana gelen olayda, öğrencilere verilen tantuni yemeği sonrasında gıda zehirlenmesi yaşandı. Olayın, öğrencilerin akşam öğününde tükettikleri yemekten kaynaklandığı iddia edildi.
ATAUZDER Kadın Kolları’ndan yürek burkan açıklamalar
Türkiye’nin dört bir yanından Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Kadın Kolları İl Başkanları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görev yapmış ve ailevi sebeplerle istifa etmek zorunda kalan eski uzman çavuşların aileleri, yaşadıkları çaresizliği dile getirdi.
Sağlığa bomba etkisi Kastamonu’dan!
Taşköprü sarımsağı, sadece eşsiz lezzetiyle değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu etkileriyle de dikkat çekiyor. Bu doğal mucize, içeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde adeta sağlık için bir bomba etkisi yaratıyor.
Aman dikkat! Sakın tüketmeyin
Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...
İl Sağlık Müdürü Kutlu'dan 'Alzheimer' uyarısı
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla yayımladığı açıklamada önemli uyarılarda bulundu. İl Müdürü Kutlu açıklamasında; "Sağlanan imkanlardan faydalanmak, risk faktörleri ile zamanında ve etkili mücadele ederek Alzheimer hastalığından korunmak ellerimizde" dedi.
Zehirli kalemler hakkında uyarı geldi! Veliler dikkat
2023-2024 yeni eğitim ögretim yılının başlamasına sayılı günler kaldı. Öğrenciler ve veliler kırtasiyecilerin yolunu tuttu. Hazırlık yapan öğrenciler için kritik bir uyarı geldi. Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, öğrencilerin kırtasiye alışverişi listesinde bulunan tahta kalemlerinin bazılarının zehirli olduğunu söyledi.
Türkiye’de bir ilk görüldü! Bu hastalık içmeden sarhoş ediyor
Tıp literatüründe 'Auto-Brewery Sendromu' olarak bilinen karbonhidrat ve şekerli gıdanın vücutta alkole dönüşmesine neden olan vaka Türkiye’de ilk defa Giresun’da görüldü. Tükettiği karbonhidrat ve şekerli gıdalardan sonra "İçmeden sarhoş olmak" deyimini hayatında yaşayan ve sarhoş gibi gezen ancak kendisi bunun farkında olmayan hasta, tedavisinin ardından yeni bir hayata başlıyor.
Kastamonu’nun bir ‘Köpekbalığı’ eksikti!
Bolu’da yayın yapan Gerede Medya Takip isimli internet sitesinde yayınlanan ‘Kastamonu Sahillerinde Köpekbalığı Paniği: 9 Kişi Hastanelik Oldu!’ başlıklı haber tepki çekti.
Yaşlılar neden huysuz olur?
Aksi bir yaşlıya gidip "Sen gelişim dönemlerinden zararlı çıktığın için şimdi böylesin" derseniz hata yapmış olursunuz, yorumunuz işe yaramaz, üstelik ona saygısızlık ederek saldırmış da olursunuz. Yapılabilecek şey, öfkesiyle acı çeken ve çevresine zarar veren yaşlıları, bu alanda çalışan psikiyatristlere yönlendirmektir.
Omega-3 hangi besinlerde bulunuyor? Omega-3 ihtiyacı nasıl karşılanır?
Omega-3 yağ asitleri, insan sağlığı için önemli olan bir tür çoklu doymamış yağ asididir. Vücudumuz omega-3 yağ asitlerini üretemez, bu nedenle besinlerden almalıyız. Omega-3 hangi besinlerde bulunur? Omega-3 takviyesi almak şart mıdır? Omega-3 hangi balıklarda vardır? İşte ayrıntılar
Kuduz nedir? belirtileri kaç günde çıkar? Kuduz tedavisi nedir?
Viral bir enfeksiyon hastalığı olan kuduz, hem insanda hem de hayvanda ciddi sağlık problemleri oluşturur. Gerekli önlem ve tedaviler gerçekleşmezse ölümle sonuçlanabilen kuduz hastalığı hakkında merak edilenler gündemde. Peki, kuduz hastalığı belirtileri nedir ve nasıl bulaşır?
Sağlıksız çay demleme ve tüketme alışkanlığı yüzünden hasta olabilirsiniz!
Çay, ülkemizde sık sık tüketilen ve kahvaltıdan akşam yemeği sonrasına kadar günün her anına eşlik edebilen bir içecek türü. Ancak bu kadar sık tüketilen çay, yanlış demleme ve tüketme alışkanlıkları sonucunda vücuda zarar verebiliyor. Peki, çay tüketimi nasıl olmalı? Sağlığa zarar veren çay demleme ve tüketme alışkanlıkları neler?
Severek tükettiğimiz o besinler beyin kanama riskini arttırıyor
Beyin kanamasının ana nedeni olarak travmalar gösteriliyor ayrıca kişi herhangi bir travma yaşamasa da beyin kanaması geçirebiliyor. Tüketilen besinlerin, eşlik eden genetik rahatsızlıkların beyin kanaması riskini artırdığı ise bir gerçek!
Kastamonu'da 'Nüfus' vatandaşın ayağına gidiyor
Kastamonu İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünce yatalak hastalar ve yaşlıların kimlik değişimi evlerinde yapılıyor
Dev Festivalde Kastamonu UMKE görev aldı
Kastamonu UMKE ekibi, 1 UMKE aracı, 1 ambulans ve 18 personelle Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen Pınarbaşı Kanyon ve Doğa Sporları Festivali'ne katılım sağladı.
Erkin Koray hayatını kaybetti
Kanada'nın Toronto kentinde hastaneye kaldırılan ünlü sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti.
İlk Kez Yurtdışına Çıkacaklara Tavsiyeler
Seyahat Belgelerini Hazırla: Pasaport, vize, gerekli sağlık belgeleri gibi seyahat belgelerini önceden hazırlayarak ve güncelliğini kontrol ederek yanına almayı unutma.
Uzmandan elektronik sigara uyarısı!
Son zamanlarda elektronik sigaralar 'daha az zararlı' olduğu iddiasıyla gençten yaşlıya herkes tarafından tercih ediliyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre elektronik sigara solunum yetmezliğine sebep oluyor.
DSÖ tarafından, kanserojen madde ilan edilecek: Aspartam nedir?
Dünyanın en yaygın yapay tatlandırıcılarından biri olan aspartam, bu ay Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından "olası kanserojen" olarak ilan edilecek ve gıda endüstrisi ile sağlık kuruluşlarını birbirleri ile karşı karşıya getirecek. Peki, Coca Cola'nın diyet içeceklerinden çikolata ve sakızlara birçok gıda ürününde bulunan aspartam nedir? Aspartam neden zararlıdır?
Kastamonu’da çocuklarda ishal vakaları arttı
Sıcak havalar nedeniyle ishal, kusma ve mide bulantısı şikayetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış yaşanmaya başladı.
Yeşilçam’ın dev ismi hayatını kaybetti
Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda, 93 yaşında hayatını kaybetti.
Ölümsüz dizi geri geliyor
17 sezon boyunca fenomen haline gelen “Arka Sokaklar” dizisi, uzun bir aranın ardından tekrardan Kanal D ekranlarında olacak. D Media tarafından çekilecek efsane yapıma Mustafa Üstündağ ve yeniden Oğuz Peçe dahil oldu.
Sıcak havalarda su tüketimine dikkat! Kilo yapabilir
Suyun az tüketilmesi sebebiyle vücutta artan yağ hücrelerinin artmasının, kilo alınmasına yol açtığı belirtildi.
Nelerde Karbonhidrat bulunur? Karbonhidrat nedir? Faydaları ve zararları nedir?
Karbonhidrat, doğada en çok bulunan organik bir maddedir. Karbonhidrat, vücuda enerji veren bir besin kaynağıdır. Karbonhidratlar, kanın pıhtılaşmasında, bağışıklık sisteminde ve üremede önemli bir rol oynar. Yağ ve protein ile birlikte beslenmemizin büyük bir bölümünü oluşturan 3 önemli maddeden birisidir. Sağlıklı karbonhidrat içeren besinler arasında baklagiller, kepekli ekmek, düşük yağlı süt ürünleri, tam tahıllar, meyveler ve sebzeler yer alır.